ارتباط لنز با عفونت چشم
اگر از لنز های چشمی استفاده می کنید، سعی کنید آن را طولانی مدت در چشم قرار ندهید. یک فاصله زمانی مناسب در هر بار استفاده از آن ها قرار دهید، این کار به جلوگیری از عفونت چشم کمک کند. عفونت می تواند علائمی مانند تاری دید یا خشکی چشم ایجاد کند. عفونت چشمی در افرادی که از لنز های چشمی استفاده می کنند بسیار رایج تر است. زیرا شما با انگشت خود لنز را وارد چشم می کنید، همین موجب ورود باکتری ها به چشم می شود. اگر به خوبی از لنز های خود مراقبت کنید و همیشه قبل از قرار دادن لنز داخل چشم، دستان خود را خود بشویید، به راحتی می توان از عفونت کردن چشم جلوگیری کرد.
عفونت ها می توانند در قسمت های مختلف چشم از جمله کره چشم، داخل پلک یا قرنیه چشم رخ دهند. و برخی علائم آن ها شامل موارد زیر است:
– درد یا تورم
– قرمزی چشم
– خارش
– ترشح یک مخاط زرد یا کرمی
– تاری دید
– خشکی چشم
– چشمان اشک آلود
– حساسیت به نور
اگر مشکوک به عفونت در چشم خود شدید و یا هر یک از این علائم را تجربه کردید، باید سریعا به چشم پزشک مراجعه کنید تا بیماری تشخیص داده شود و درمان مناسب که ممکن است شامل تجویز دارو باشد، ارائه شود. مهم است که سعی کنید دستتان را به چشم نزنید و و سعی نکنید خودتان عفونت را تشخیص دهید یا بدون نسخه پزشک، دارویی را مصرف کنید زیرا عدم دستیابی به مناسب ترین درمان ممکن است عفونت را طولانی کند و منجر به آسیب طولانی مدت به بینایی شما شود.
استفاده از لنز هنگام عفونت چشم
اگر از لنز های چشمی استفاده می کنید و احساس می کنید که چشمتان عفونت دارد، توصیه می شود تا زمانی که با چشم پزشک خود مشورت نکرده اید، آن ها را بردارید و عینک بزنید.
آیا می توان از عفونت چشم پیشگیری کرد؟
بدون شک عفونت های چشمی بسیار ناخوشایند بوده و باید از بروز آن ها جلوگیری کرد. زیرا در صورت ابتلا، فعالیت های روزانه شما مانند انجام فعالیت های روزمره، رانندگی، کار با لوازم الکترونیکی مانند کامیپوتر را مختل می کند.
معقول ترین اقدام پیشگیرانه ای که می توانید انجام دهید پرهیز از تماس نزدیک با فردی است که می دانید عفونت چشمی دارد. برخی از عفونت ها، مانند ورم ملتحمه، بسیار عفونی هستند (سازمان حفاظت از سلامت توصیه می کند که کودکان مبتلا به ورم ملتحمه باید در صورت شیوع بیماری از رفتن به مدرسه یا مهد کودک خودداری کنند).
اگر با فردی در تماس هستید که به عفونت چشمی مبتلا شده است، دستان خود را کامل شسته و ضد عفونی کنید. همچنین مهم است که فرد مبتلا نیز به طور مرتب دست های خود را بشوید.
شستن ملحفه ها و حوله هایی که فرد مبتلا استفاده کرده است برای محدود کردن گسترش عفونت در خانه مهم است.
و برای کسانی که از لنز استفاده می کنند، تمیز نگه داشتن لنز های خود برای جلوگیری از عفونت چشم بسیار مهم است. شما باید استاندارد های بالای بهداشت دست را رعایت کنید و فقط لنز هایی را در چشمان خود قرار دهید که از تمیز بودن آن مطمئن هستید. قرار دادن لنز های چشمی هنگام خواب نیز می تواند منجر به عفونت چشم شود. شب ها قبل از خواب لنز ها را از چشم خود خارج کنید.
درمان عفونت چشم
طبق گفته بهترین اپتومتریست اصفهان تشخیص به موقع و درمان سریع، می تواند به خوبی موجب از بین رفتن عفونت چشم شود، به خصوص اگر عفونت توسط باکتری ایجاد شود زیرا قطره های چشمی آنتی بیوتیک پاسخ موثری می دهد.
اما درمان عفونت ویروسی کمی دشوار تر است و ممکن است احتیاج به دارو های بیشتری باشد که پزشک تجویز می کند.
بسیاری از درمان ها به شکل قطره هایی ارائه می شوند که مستقیماً داخل چشم ریخته می شوند، اما در برخی موارد ممکن است پزشک عمومی یا متخصص چشم دارو های دیگری را تجویز کند. مهم است که دستورالعمل های درمان را به دقت دنبال کنید و پزشک را در جریان روند درمان قرار دهید.
شایع ترین عفونت های چشمی کدامند؟
طیف گسترده ای از عفونت های چشمی وجود دارد که توسط باکتری ها، ویروس ها یا قارچ های مختلف ایجاد می شوند. در زیر برخی از عفونت ها آورده شده است:
– ورم ملتحمه:
یک عفونت شایع و بسیار مسری است که به عنوان چشم قرمز نیز شناخته می شود. همانطور که پیش تر گفتیم ورم ملتحمه اغلب در مدارس، مهد کودک ها و سایر مکان هایی که تعداد زیادی از کودکان قرار دارند بسیار شایع است.
این بیماری با التهاب ملتحمه، لایه بافت نازکی که جلوی چشم را می پوشاند همراه با علائم قرمزی، خارش و ترشح زرد رنگ (که ممکن است در هنگام بیدار شدن از خواب بدتر شود) مشخص می شود.
علت آن نیز ممکن است عفونت باکتریایی یا ویروسی یا واکنش آلرژیک به گرده گل یا موادی مانند شامپو باشد.
– التهاب قرنیه:
علائم ایجاد این نوع عفونت نیز مانند ورم ملتحمه می باشد.
– کراتیت قارچی : عفونت های قارچی چشم با قارچ فوزاریوم که معمولاً در مواد آلی یافت می شود مرتبط است. به عنوان مثال، اگر چشم با شاخه درخت برخورد کند، می تواند قارچ را به چشم فرد منتقل کند و باعث عفونت شود که علائم آن شامل درد، قرمزی، ترشح و تاری دید است.
– کراتیت آکانتامبا:
اگر چه این نوع عفونت کمتر شایع است، اما می تواند جدی باشد و تهدیدی برای آسیب طولانی مدت به بینایی فرد مبتلا باشد. اگر استاندارد های بهداشتی رعایت نشود و نکات ایمنی مانند استفاده نکردن از لنز هنگام شنا رعایت نشود، اغلب به دلیل ورود انگل به چشم ایجاد می شود.
– تراخم:
تراخم در کشورهای توسعه یافته کمتر شایع است، تراخم عامل اصلی نا بینایی در بسیاری از مناطق توسعه نیافته جهان است. اگر به مکان دیگری سفر می کنید مراقب مگس های آلوده ای که در مکان هایی با بهداشت نا مناسب قرار دارند باشید.
تراخم باعث ایجاد زخم در پلک داخلی می شود و تماس بین مژه ها و بافت حساس قرنیه ممکن است صدمات جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد که کوری یکی از پیامد های شایع آن است.
عوارض عفونت چشم
عفونت اگر به قسمت بیرونی چشم نفوذ پیدا کند منجر به بروز عوارش جدی تر مانند گل مژه، انسداد مجاری اشکی، زخم قرنیه، بد شدن بینایی یا نابینا شدن می شود. توجه داشته باشید، اگر هر یک از علائم عفونت چشم را تجربه کردید، سریعا به چشم پزشک مراجعه کنید زیرا هر گونه عفونت مشکوک چشم باید توسط یک متخصص پزشکی ارزیابی شود تا بتوانید در اسرع وقت درمان مناسب را دریافت کنید. پس از اینکه درمان مناسب برای شما انجام شد و توصیه های لازم به شما داده شد، آن ها را به خوبی رعایت کرده و همچنین بهداشت را نیز رعایت کنید تا از بینایی سالمی برخوردار باشید.