بهطور کلی عدسی عینک های آفتابی باید در مقابل حرارت و ضربه مقاوم باشد. عدسیها معمولاً از دو جنس شیشه و پلاستیک هستند.
- عینکهای آفتابی که لنز آنها شیشهای است: از معروفترین جنسهای مورد استفاده است و در ساخت آن سعی میشود در مقابل خراشیدگی نیز مقاوم باشد.
- عدسیهای (شیشههای) پلاستیکی: عدسیهای پلاستیکی از عدسیهای شیشهای سبکتــر هستند. عدسیهایی که از جنس پلیکربنات هستند از معروفترین انواع این گروه است که در مقابل ضربه مقاوم هستند. اینگونه شیشهها در شرایط ویـژه مثل ورزشهای خطرناک و دستهجمعی یا کودکانی که فعالیت زیادی دارند، کاربرد دارد.
چرا عینکهای مطالعه (نزدیکبین) آماده مناسب نیستند؟
این عینکها دارای نمره یکسان برای هر دو چشم هستند در صورتی که در همه افراد نمره دو چشم یکسان نیست. در هنگام خرید آنها، نمرههای مختلف برای چشمان فرد امتحان میشود و هر نمرهای که دید رضایتبخشی را برای مطالعه فرد تأمین کند در اختیار وی قرار میگیرد در حالیکه فرد ممکن است به صورت غیر واقعی نمرهی بالاتر از حد طبیعی را در لحظه برای چشمان خود مناسب احساس کند در حالی که ممکن است نمره واقعی، نمرهای کمتر باشد و از طرفی هر دو چشم دارای نمره یکسانی نباشند. در این حالت نه تنها کمکی به سلامت چشم نمیشود بلکه منجر به آسیبهای چشمیشدید خواهد شد.
سیستم بینایی بخشی از سیستم اعصاب مرکزی است که بهطور مستقیم عملکرد مغز و قشر بینایی را تحت تأثیر قرار میدهد، در نتیجه هرگونه نارسایی در این سیستم بر عملکرد مغـز تأثیرگذار است و سبب کاهش تمرکز، بیحوصلگی، اختلال در یادگیری و کاهش کارایی فعالیتهای روزمره خواهد شد. اشکال در فعالیتهای روزمره همراه با علائمی چون سر دردهای مزمن، سرگیجه، عدم تعادل عصبی و اختلال دید دو چشمی میباشد.
یکی از مسائلی که در عینکهای آماده رعایت نمیشود، فاصله کانونی دو عدسی از همدیگر است که باید متناسب با فاصله مردمک دو چشم از نگاه به نزدیک باشد عدم رعایت این نکته در عینکهای آماده، سبب ایجاد اثرات منشـوری ناخواسته در آن میشود. در نتیجه فرد ممکن است دچار سردرد، خستگی و عدم راحتی شود. مشکل دیگر این عینکها، غیرشفاف و موجدار بودن شیشههای آنهاست و در بعضی مواقع حتی نمره دو شیشه یکسان نمیباشد.