از حواس پنجگانه (بینایی، شنوایی، بویایی، چشایی و لامسه) که همه برای انسان ضروری و حیاتی هستند، حس بینایی از اهمیت بیشتری برخوردار است. تصور کنید که روزی قادر به دیدن جهان اطراف و زیبایی های آن نباشید و تنها رنگی که می بینید سیاهی باشد. حتی تصورش سخت است چه برسد به تحقق اش! ما با چشم های خود فقط نمیبینیم، با چشمانمان درک میکنیم، احساس میکنیم، خاطره سازی می کنیم، عاشق میشویم، انرژی میگیریم و انرژی می دهیم. به همین دلیل است که چشمها نقش بسیار مهمی در زندگی همه ی ما ایفا می کنند. حقایقی در مورد چشمها برای همه ی افراد هست که بهتر است همه از آنها خبر داشته باشیم.
حقیقت اول: چشمهای انسان از هر لنز دوربینی سریعتر عمل میکند!
وقتی شما به جایی نگاه میکنید، سپس سر بر می گردانید و به جای دیگری نگاه می کنید، چشمانتان به صورت خودکار برای هر صحنه ای که می بینید تمرکز یا فکوس میکند. در صورتیکه حتما دیده اید که دوربین ها برای فکوس کردن روی یک شیء زمانی را صرف می کنند.
حقیقت دوم: چشمهای انسان در سن 7 سالگی کاملا شکل میگیرد!
تا قبل از این سن چشمها درحال گذراندن مراحل شکل گیری و تکامل هستند. علت ضرورت تشخیص تنبلی چشم کودکان تا قبل از سن هفت سالگی نیز همین امر میباشد. بعد از این 7 سال، چشمها مانند چشم بزرگسالان کامل میشوند.
حقیقت سوم: همه ی ما نهایتا یک روز مجبور به استفاده از عینک میشویم!
اگر جوان هستید و اکنون به راحتی میتوانید نوشته ها را بخوانید، از این بابت که این توانایی همیشگی است خیالتان راحت نباشد! تحقیقات نشان میدهند که حدود 99% مردم جهان از سن 43 تا 50 سالگی مجبور به استفاده از عینک میشوند. چراکه لنز چشمهای ما نیز همچون سایر اعضای بدن با کهولت سن دقت خود را کم کم از دست میدهد و ضعیف میشود.
حقیقت چهارم: ما در روز حدود 15000 بار پلک میزنیم!
پلک زدن امری خودکار و (نیمه) غیر ارادی است. همانند هر جسم شفاف دیگری که آلودگی روی آن نشسته و نیاز به تمیزشدن دارد، چشمها نیز با نشستن آلودگی روی آنها بطور اتوماتیک پلک میزنند. در اصل پلک ها همان کاری را میکنند که برف پاک کن ها میکنند. ما در روز بطور میانگین 15000 بار پلک میزنیم!
حقیقت پنجم: هر انسانی بالاخره یک روز در عمر خود دچار آب مروارید می شود!
آب مرواريد همان كدر شدن عدسی چشهاست كه بصورت طبيعی باید شفاف باشد. مانند پنجره ای كه بخار آب آن را تار كرده است، آب مرواريد نيز باعث تاری ديده می شود. همانند سفید شدن موها، آب مروارید هم با بالا رفتن سن امری کاملا طبیعی است. معمولا افراد در سنین بین 70 تا 80 سالگی دچار آب مروارید می شوند و تقریبا بعد از گذشت 10 سال از شروع آب مروارید باید مراحل درمانی آن را آغاز کرد.
حقیقت ششم: تشخیص بیماری دیابت میسر نیست مگر از طریق چشمها!
بیماری دیابت نوع دوم اصولا علائمی ندارد و فرد معمولا متوجه نمیشود که دچار این بیماری شده است. با تست چشم و مشاهده ی خونریزی های کوچک عروق پشت چشم این بیماری تشخیص داده میشود. همین دلیل موجهی است که شما باید هر چند ماه یکبار تست های مربوط به چشم را انجام دهید.
حقیقت هفتم: مغز می بیند نه چشم!
چشمها همچون دوربینی فقط از تصاویر دیده شده عکس برمیدارند و در واقع این مغز ماست که این عکس ها را تجزیه و تحلیل میکند و ما را قادر به دیدن جهان پیرامون میکند.
حقیقت هشتم: چشمها بصورت خودکار نقاط تیره ی تصاویر را پر میکنند!
سکته ی مغزی و شرایط خاص چشمها مثل Glaucoma (آب سیاه و کوری تدریجی) باعث میشوند که نقاط کور و تیره در چشم شما ایجاد شوند. اما چشمها بصورت طبیعی و اتوماتیک میتوانند این نقاط را تکمیل کنند.
حقیقت نهم: اشک چشم ممکن است خشک شود!
آب چشم یا اشک، از سه جزء اصلی (آب، چربی، ماده ی مخاطی لزج) تشکیل شده است. اگر این نسبت برهم بخورد چشمان ما خشک خواهد شد. اما مغز به این ناهماهنگی پاسخ داده و با تولید آب بیشتر، این خشکی را جبران میکند.
حقیقت دهم: شما بــایـــد از این نعمت های زیبا مراقبت کنید!